fbpx

“Ik wil ook een keer iets bepalen!”

Je dochter komt verdrietig uit school. Ze had zich zo verheugd om vandaag weer fijn naar school te gaan maar het was een stomme dag! Haar vriendinnetje wilde alles bepalen en ze durfde er zelf niks van te zeggen omdat ze bang was dat het vriendinnetje boos zou worden. Terwijl er dikke tranen over haar wangen rollen doet ze bij jou haar verhaal. Jij luistert en weet precies waar dit wringt…

Je dochter is een lief, rustig en gevoelig meisje die veel vriendjes en vriendinnetjes heeft. Logisch ook want jij weet als geen ander hoe ze vaak in tweestrijd is met zichzelf als het gaat om haar eigen gevoelens en die van andere. Ze wil regelmatig iets anders dan haar vriendinnetjes maar gaat toch mee in het voorstel van haar vriendinnetje omdat ze bang is deze te kwetsen. En dan zie je haar weer worstelen want eigenlijk wilde ze dit niet en ging ze veel liever binnen met knutselen.

Het raakt je diep

Je beseft je dat dit soort situaties haar niet verder zullen helpen en wanneer hier niks aan veranderd wordt het straks een meisje is dat volledig over zich heen laat lopen, zich nog verder terugtrekt en emotioneel met zichzelf in de knoop komt. Ze voelt immers van alles daarbinnen maar weet niet hoe ze dit aan de andere duidelijk kan maken zonder die vervelende gedachten dat ze een ander ermee kwetst.

Je kind heeft meer zelfvertrouwen nodig

Wanneer je kind ervaart dat het voor zichzelf op kan komen en dingen aan kan geven zonder hiermee een ander te kwetsen zal ze dit vaker gaan doen. Dit oefenen in een veilige omgeving is hierbij natuurlijk erg belangrijk. Daarnaast zou het voor je kind heel goed zijn wanneer ze haar eigen kwaliteiten en valkuilen weet en vanuit die inzichten gaat werken aan haar zelfvertrouwen en een stevigere houding. Dit alles kan ik je kind bieden tijdens mijn weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en kinderen van 9 t/m 12 jaar.

De DURF! Weerbaarheidstraining is er voor kinderen met weinig zelfvertrouwen en voor kinderen met een laag zelfbeeld. Kortom voor kinderen die wel wat weerbaarder mogen worden ♥

Tijdens de DURF! Weerbaarheidstraining

 • onderzoekt je kind eigen kwaliteiten en valkuilen
 • leert je kind steviger staan en het efffect van een sterke houding in je communicatie
 • leert je kind hoe je opkomt voor jezelf en nee zegt tegen andere zonder ze te kwetsen
 • ervaart je kind hoe fijn ontspanning voor je lichaam kan zijn
 • bespreekt en oefent je kind de prettigste communicatie manieren voor zichzelf en voor anderen
 • leert je kind de kracht van gedachten en het effect van een negatieve houding
 • bekijkt je kind wat emoties met zijn/haar (gedrag) kunnen doen en hoe hiermee om te gaan
 • leert je kind dat fouten maken mag, niemand is perfect
 • leert je kind het verschil tussen plagen en pesten en hoe hiermee om te gaan
 • bekijkt je kind hoe het zelfverzekerd een spreekbeurt kan geven zonder zenuwen
 • leert je kind hoe het (negatieve) gedachten uit kan schakelen en het hoofd leeg kan maken
mijn begeleiding

Hoe fijn klinkt dat?

In 14 weken, 7 bijeenkomsten van 1.5 uur help ik je kind aan meer zelfvertrouwen. Samen met maximaal 6 andere kinderen leert je kind zichzelf beter kennen en groeit het zelfvertrouwen van je kind enorm. De oefeningen die we tijdens de 7 bijeenkomsten doen krijgt je kind in het zeer uitrgebreide werkboek mee naar huis zodat je er thuis, samen met je kind, nog extra aandacht aan kan besteden. Op die manier werken we samen aan het vergroten van het zelfbeeld en de weerbaarheid van je kind. Je kind leert opkomen voor zichzelf op een respectvolle manier voor andere. Iets wat vooral hooggevoelige kinderen heel erg belangrijk vinden. 

De bijeenkomsten vinden plaats in mijn praktijkruimte in Altforst (Gelderland) gevestigd in dorpshuis de Uithof, Kerkstraat 12, 6628 AC Altfforst.  Tijdens de bijeenkomsten zit alles inbegrepen. Denk aan een uitgebreide werkboek, iets te drinken, creatief en spelmateriaal en natuurlijk ook iets lekkers. Daarnaast zitten er ook 2 oudermomenten inbegrepen aan het begin- en einde van de weerbaarheidstraining. 

Weerbaarheidstraining 7 t/m 10 jaar start 2 september

in groepsverband maximaal 6 deelnemers
199,00
 • 2 oudergesprekken (telefonisch)
 • een- op- een kennismaking met kind in de praktijk
 • 7 bijeenkomsten (1.5 uur)
 • uitgebreid werkboek
 • oefenmomenten
 • fijne gesprekken en delen van ervaring

Weerbaarheidstraining 7 t/m 10 jaar start 13 januari 2021

in groepsverband maximaal 6 deelnemers
199,00
 • 2 oudergesprekken (telefonisch)
 • een- op- een kennismaking met kind in de praktijk
 • 7 bijeenkomsten (1.5 uur)
 • uitgebreid werkboek
 • oefenmomenten
 • fijne gesprekken en delen van ervaring

Weerbaarheidstraining individueel

een-op-een training voor je kind
360,00
 • 2 oudergesprekken (telefonisch)
 • 1 een-op-een sessie
 • 7 bijeenkomsten (1 uur)
 • uitgebreid werkboek
 • oefenmomenten

Wat vraag ik van jou

Alleen wanneer jij als ouder je ook voor de volle 100% inzet behalen wij het gewenste resultaat. Hou er dus rekening mee dat dit traject ook thuis enige investering van je vraagt.

Deze inzet gaat verder dan je kind halen en brengen naar mijn praktijk. Ik verwacht van jou dat jij erop toeziet dat je kind thuis de tijd neemt om aan het traject te werken en jij als ouder je hiervoor inzet. Zo kunnen we samen het beste resultaat halen uit dit traject.

Hoeveel tijd je er daadwerkelijk aan wil besteden dat is aan jou en afhankelijk van de opdracht die ik je kind mee naar huis geef.

Dan nog een aantal praktisch weetjes

Nee, ook jongens zijn van harte welkom in mijn praktijk. Ik heb er echter voor gekozen om het verhaal vanuit de zij/dochter vorm te schrijven. 

Start met het inplannen van een kennismakingsgesprek. Dat kan heel eenvoudig en vlot via de knop op deze pagina. Je komt dan in mijn online agenda en kiest zelf een voor jou geschikt moment.

Jazeker is dit mogelijk. Betaling in 3 termijnen is mogelijk. Is de investering voor jou in 3 termijnen nog niet te overzien dan mag je mij altijd even benaderen, we komen samen vast tot een oplossing.

In totaal zijn we hier 14 – 16 weken mee bezig. Twee oudermomenten, 1 een-op-een kennismaking en 7 bijeenkomsten voor je kind.

In mijn praktijkruimte in Altforst (GLD). Gevestigd aan de achterzijde van Dorpshuis de Uithof, Kerkstraat 12, 6628 AC  Altforst.

Nee, alles zit in dit traject inbegrepen.

Het meest ideale is het wanneer je kind er alle bijeenkomsten bij is. Op die manier kan het de oefeningen goed oefenen. Mocht je 1 bijeenkomst missen is dit nog te overzien. Wanneer je dit voor aanvang van de training al weet kunnen we dit stukje in de een-op-een sessie plannen. 

Ieder kind is anders en leert anders. Mocht je merken dat je kind nog net een klein zetje extra nodig heeft dan kunnen we altijd een aantal losse een-op-een sessies erachter plakken. Neem hierover even contact met mij op.

Herken je kind in bovenstaande maar twijfel je of dit is wat je kind nodig heeft of vindt je de investering hierin spannend? 

Plan een gratis (zonder kleine lettertjes) telefonisch kennismakingsmoment met mij in en ik bekijk samen met jou of dit is wat er bij je kind past en welke twijfels er zijn.

bel mij voor begeleiding

Onderstaande opties zijn mogelijk ook interessant!