Mogelijkheden

Kindercoach:

Kindercoach druten

Kinderen zijn prachtige persoontjes om te coachen. Ze zijn eerlijk, puur en weten heel goed wat ze (niet) willen. Door mijn rustige, open houding, mijn ervaring met kinderen,  mijn kennis en interesses in de ontwikkeling van kinderen heb ik snel een band met ze en voelen ze zich op hun gemak bij mij. Dit is een prima basis voor het coachen. Door het coachen van kinderen kan ik samen met het kind op zoek gaan naar de hulpvraag van het kind, waarom gaan dingen zoals ze gaan? Wat zijn de kwaliteiten? Na dit kortdurend traject zal een kind vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Gezinscoach:

Gezinscoach Druten

Door het coachen van de ouder(s) valt veel te behalen. Dit kan vooral voordelig zijn wanneer het kind nog te jong is om te coachen of wanneer de hulpvraag vanuit de ouder komt. Ook wanneer je het opvoeden als ouder even niet meer leuk vindt of wanneer jullie tegen opvoedkwesties aanlopen, kan ik kortdurend bijspringen. Door het coachen van jou als ouder kunnen we samen veel bereiken. Je hiervoor open stellen, aan jezelf (en uiteindelijk dus ook aan je gezin) denken is een heel goed eerste begin.

Ook voor bonusouder(partner van een partner met kinderen) kan ik ondersteuning bieden. De rol van bonusouder is lang niet altijd makkelijk, ik help je graag bij het vinden van jouw eigen plekje hierin.

Online Coachen:

Online Coachen = coachen op afstand:

Opvoedvragen? 
Vind je het ouderschap zwaar?
Wil je tips en trucs hoe om te gaan met je hooggevoelig kind? 
Wil je begeleiding of advies tijdens ziekte, verlies en/of het rouwproces?
Wil je begeleiding of advies tijdens scheiding? 

Als ouder/opvoeder ben je van harte welkom in mijn praktijk. Ik ben van mening dat er een klik moet zijn. Als deze klik met mij er is zou het zonde zijn dat afstand, tijd of geld een rol speelt in de keuze die je moet maken. Online coachen kan prima bij bovenstaande situaties, online begeleiding is om die reden ook mogelijk in mijn praktijk!

Online coachen: begeleiding op afstand voor ouders!

Door een coachtraject online te doorlopen speelt tijd, geld en/of afstand geen rol meer. We plannen onze momenten in wanneer jou dit uitkomt, ook ’s avonds of in het weekend is mogelijk. Klinkt ideaal toch? Dat is het ook!
Samen kijken we, via mail en/of skype welke vaardigheden er beschikbaar zijn om de hulpvraag aan te pakken. Hierdoor is het mogelijk om een kortdurend en laagdrempelig traject neer te zetten. Ik ben een luisterend oor en geef tips gericht op jullie situatie. Indien nodig ontvang je downloads waar je mee aan de slag kunt gaan.

Online coaching: contact via skype en Email.

Het contact gaat via Skype en Email. Ik gebruik verschillende methodes om samen tot een aanpak te komen die werkt. Je ontvangt tips en tools waarmee je zelf (eventueel met je kind) aan de slag kan gaan. Hierna evalueren we, stellen we bij en is er natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen.

NB: Mijn voorkeur blijft uit gaan naar Live coaching. Dit omdat ik hierbij mijn eigen materiaal en methodes kan inzetten. Ook kan ik via het online traject alleen de ouders begeleiden, live is het begeleiden van een kind mogelijk. Maar het inzetten van online coaching kan voor jou situatie een oplossing zijn en we kunnen zeker net zoveel bereiken!

Workshops

Workshop “Mijn kind is (hoog)gevoelig”.

Een (hoog)gevoelig kind kan voor veel ouders erg pittig zijn. Het is vaak een hele zoektocht. Zeker wanneer je als ouder zelf deze eigenschap niet hebt. Tijdens de informatieavond: mijn kind is gevoelig (0 t/m 6 jaar) gaan we uitgebreid aan de slag met dit onderwerp.  Na deze avond weet je:
– Wat is (hoog)gevoeligheid en wat zijn de kernmerken.
– Hoe om te gaan met een (hoog)gevoelig kind.
– Hoe je overprikkeling kunt herkennen en voorkomen.
– Hoe om te gaan met driftbuien door overprikkeling.
– Hoe je het zelfbeeld van je kind kunt vergroten.

Investering voor deze  workshop is €25,00 euro.
Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers, een uitgebreide reader als naslagwerk en (indien gewenst) een certificaat.

Bent u een school, kinderdagverblijf of andere onderneming en heeft u interesse in deze workshop? Ik bespreek graag de mogelijkheden met u over het geven van de workshop op locatie.

2-daagse Workshop “Rouw en Verlies bij kinderen: Bewust omgaan met de dood.”

De dood is een pittig onderwerp. Hierdoor is het iets waar veel mensen liever niet over praten. Terwijl het juist erg goed is om stil te staan bij dit onderwerp. Door ervaring uit het verleden weten volwassenen wat de dood inhoud, welk gevoel het met zich mee brengt en wat er bij komt kijken. Voor kinderen is de dood een onbekend en vaak zelfs angstig terrein. Waarom zouden we kinderen niet al voorbereiden op iets wat (ooit) gaat komen?  Door het bespreekbaar te maken help je een kind omgaan met dit onderwerp en het rouwproces (beter) te doorlopen.

Tijdens deze 2-delige workshop:
– Starten we met een uitleg over de dood. Wat is dood gaan en hoe zien
kinderen het concept dood?
– Bekijken we oorzaken van de dood en hoe je hiermee richting een kind mee
om kunt gaan.
– Bekijken we hoe het rouwproces eruit ziet en wat de functie van verdriet
is in dit proces.
– Bespreken we wat de belang is van een goede verwerking.
– Hoe kun je als ouder/verzorger zien dat een kind verdrietig is, ook wanneer
een kind dit niet toont?
– Bekijken we wanneer het rouwproces bij een kind begint.
– Ervaar je een aantal activiteiten die je met een kind kunt doen als bijdrage
aan dit verwerkingsproces.
– Ontvang je een overzicht met boekentips voor jezelf en/of het kind.
Verdeeld op leeftijd.
– Ontvang je een certificaat van deelname vanuit Feelings Coaching en
Prevent Coach.

Investering voor deze 2-daagse workshop is €50,00 euro.
Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers, een uitgebreide reader als naslagwerk en (indien gewenst) een certificaat.

Bent u een school, kinderdagverblijf of andere onderneming en heeft u interesse in deze workshop? Ik bespreek graag de mogelijkheden met u over het geven van de workshop op locatie.

2-daagse workshop Rouw en Verlies bij kinderen: Bewust omgaan met een scheiding.

Tijdens de 2-daagse workshop Rouw en Verlies bij kinderen: bewust omgaan met een scheiding staat het onderwerp scheiden centraal. We gaan dieper in op de impact hierop bij kinderen. Hoe verloopt dit bij kinderen? Vanaf welke leeftijd zijn ze zich waarvan bewust, hoe kun je kinderen begeleiden bij deze grote verandering en vooral ook hoe help je kinderen met een goede verwerking.

Deze workshop is niet alleen waardvol wanneer er een scheiding aangekondigd is maar bijvoorbeeld ook wanneer er spraken is van een scheiding in het verleden. Is dit niet het geval maar ben je graag voorbereid wanneer deze situatie ooit gaat komen? Ook dan is deze workshop geschikt.

begeleiding tijdens scheiding

Kinderen worden in dit proces vaak betrokken. Begeleiding is er wel maar is die begeleiding voldoende? Ze passen zich aan de (wensen van de) omgeving aan, zetten zichzelf op de achtergrond of keren zich naar binnen, terwijl het juist heel waardevol is om kinderen (hoe jong ze ook zijn) te betrekken en vooral begeleiding. Kinderen hebben deze begeleiding tijdens het verwerken nodig. Krijgen ze dit niet en kunnen ze dus niet goed hun verdriet verwerken en vragen beantwoord krijgen, dan zien we vaak dat dit er op latere leeftijd uitkomt. Dat kan zijn door woedeaanvallen, ontwikkelen van angsten maar bijvoorbeeld ook door het krijgen van een burn-out.

Investering voor deze 2-daagse workshop is €50,00 euro.
Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers, een uitgebreide reader als naslagwerk en (indien gewenst) een certificaat.

Bent u een school, kinderdagverblijf of andere onderneming en heeft u interesse in deze workshop? Ik bespreek graag de mogelijkheden met u over het geven van de workshop op locatie.

Workshop “Ik ben 9”

Opvoeden is begrijpen. Dat klinkt logisch maar is niet altijd makkelijk.
Wanneer uw kind zich in de negenjaarsfase bevind gebeurt er veel, heel veel. Iets wat u als ouder vaak al niet kunt volgen, laat staan uw kind. De negenjaarsfase speelt zich af tussen de 8 en 11 jaar. Omdat er veel ouders/verzorgers en begeleiders zijn die met deze fase stoeien ontwikkelde Bauke Borsboom de workshop “ik ben 9”. De vraag was groot, ze besloot andere coaches te trainen om deze cursus te kunnen geven. Ik heb de training gevolgd en mag mij vanaf deze nazomer een ik ben negen specialist noemen. Hoe waardevol is dat!?Als ouder, opvoeder of verzorger hoeft u niet meer met uw handen in het haar te zitten tijdens deze fase wanneer u bij mij de workshop “ik ben 9” volgt. Een kleine investering, welke zorgt voor grote veranderingen. Want opvoeden is begrijpen! Na deze avond begrijpt u het kind van 8 – 11 jaar in de negenjaarsfase.

Tijdens deze avond:

  • Vertel ik jou over de negenjaarsfase
  • Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode
  • Ontvang je praktische tips en handvatten voor thuis
  • Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen
  • Is er de mogelijkheid om het boek “ik ben 9” aan te schaffen.

Investering voor deze workshop €35,00.
Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers, een uitgebreide reader als naslagwerk en (indien gewenst) een certificaat. Tijdens deze avond is het boek “Ik ben 9” te bestellen voor €19,95 (dit is niet verplicht).

Bent u een school, buitenschoolse opvang of andere onderneming en heeft u interesse in deze workshop? Ik bespreek graag de mogelijkheden met u over het geven van de workshop op locatie.

‘Met heel je hart’ middagen voor meiden van 8 t/m 10 jaar.

Het is niet altijd makkelijk om een pre-puber te zijn. Vaak hoor ik ouders van 8 – 11-jarige over het veranderen van hun kind. “Het lijkt wel alsof mijn kind vervroegd in de pubertijd komt!” is een vaak gehoorde uitspraak de laatste tijd. Na het volgen van de training tot “Ik ben 9” specialist mag ik mij specialist noemen in deze leeftijdscategorie.

Omdat ik voelde dat ik hier meer mee moest doen dan alleen het geven van de informatieve workshops aan ouders heb ik de “met heel mijn hart” middagen uitgewerkt. Ik heb vier middagen geprikt waarin ik 1.5 uur lang 100% aandacht heb voor uw dochter.

Omdat er tijdens deze middagen meiden zijn in dezelfde leeftijdscategorie in combinatie met een setting die gesprekken uitlokt zal uw dochter zich begrepen voelen. Alle meiden die hierbij aanwezig zijn hebben dezelfde leeftijd, zitten in dezelfde fase en maken hetzelfde mee. Dat zorgt voor uren gesprekstof. Door mijn aanwezigheid kan ik gesprekken begeleiden, kan ik vragen of problemen waar ze tegenaan lopen beantwoorden en indien nodig ondersteunen.

Mijn doel van de “met heel je hart” middagen is om deze meiden in de negenjarig fase te laten zien wat er mogelijk is, dat ze niet alleen zijn en voornamelijk het meegeven van vertrouwen in zichzelf. Ze laten voelen hoe fijne personen ze zijn, dat ze er mogen zijn!

We gaan vooral plezier maken, verhalen delen en het gezellig hebben. Tussendoor ga ik met ze aan de slag met de verschillende aspecten die bij deze leeftijdsfase horen.

Je kind kan zich opgeven voor één middag of voor alle vier de middagen. Iedere middag heeft een ander onderwerp. Tijdens iedere middag doen we iets anders. Wanneer uw kind zich opgeeft voor alle vier de middagen heeft dit als groot voordeel dat het bekend raakt met de groep, het blijft een vertrouwd groepje wat het uiten van gevoelens en ervaring vergemakkelijkt.

Onderstaande datums zijn vastgelegd voor de “met heel je hart” middagen 2018: 13 oktober 2018 – 10 november 2018 – 24 november 2018 en 8 december 2018.

Er is plek voor 6 meiden in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar. Inclusief: Drinken en iets lekkers, materiaal, 100% aandacht en een dosis zelfvertrouwen.

Locatie: Steenakker, Druten
Kosten: €15.00 per middag
(Alle 4 de middagen aanschuiven? Dit geeft je een korting, je betaalt geen €60,00 maar €50,00)

‘Ik mag er zijn’ weerbaarheidsworkshop voor kinderen van 6 t/m 8 jaar.

Is je kind:
– vaak onzeker?
– bang om fouten te maken?
– afwachtend?
– angstig voor het gedrag van andere kinderen?
– Stil en teruggetrokken?
– onvoldoende weerbaar?

Heb je als ouder hierover zorgen? Zorgen omdat je wil dat je kind zekerder in de schoenen staat, zorgen omdat je bang bent dat hij/zij te onzeker is voor de toekomst? Vind je het moeilijk om je kind te zien worstelen met het eigen gevoel? De onzekerheid zou je graag zien verdwijnen en het vertrouwen in eigen kunnen juist zien vergroten..

Tijdens de 3 weerbaarheidsworkshops voor kinderen van 6 t/m 8 jaar gaan we aan de slag met het vergroten van de weerbaarheid. Op een speelse, uitdagende en ondernemende manier gaan we op zoek naar ons eigen kunnen. Wat kan ik? Wie ben ik? Waar ben ik heel goed in? Waarom mag ik mijzelf zijn? Hoe kan ik sterker in mijn schoenen staan? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen. Tijdens deze workshops zijn er maximaal 6 kindjes aanwezig, kindjes die allemaal in hetzelfde schuitje zitten. De herkenning zal ervoor zorgen dat de kinderen zich snel op hun gemak voelen waardoor ze zich meer open stellen. Als coach begeleid ik de gesprekken en ga ik op een speelse manier met de kinderen opzoek naar hun talenten en geef ze zo beetje bij beetje hun zelfvertrouwen (meer) terug.

Inschrijven voor deze workshop kan alleen voor alle drie de dagen, door deel te nemen aan alle drie de momenten krijgt het kind alles mee, dit is voor een workshop als deze van belang.
Ook zorgt een vaste groep (zeker bij deze doelgroep) voor meer zekerheid en een veiliger gevoel.

Onderstaande datums zijn vastgelegd voor de weerbaarheidsworkshop middagen in 2018:
29 september 2018 (15.00 – 16.30 uur)
27 oktober 2018 (15.00 – 16.30 uur)
17 november 2018 (15.00 – 16.30 uur)

Er is plek voor 6 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar.
Inclusief: Drinken en iets lekkers, materiaal, 100% aandacht en een dosis zelfvertrouwen.

Locatie: Steenakker, Druten.
Kosten: €45,00

Trainingen:

Ik geef met heel veel plezier de informatieavond “mijn kind is (hoog)gevoelig” en merk dat hier veel vraag naar is, meer vraag dan ik zelf aan kan. Maar ook vraag vanuit mensen die in een ander deel van Nederland wonen waardoor de afstand het bijvoorbeeld niet toelaat om deel te nemen aan mijn informatieavond.

Omdat ik het belangrijk vind dat mijn kennis te delen en meer bekendheid te geven aan ouders over hooggevoeligheid bij kinderen heb ik besloten een train de trainer te ontwikkelen voor  iedereen die met kinderen en/of ouders werkt.
Geef jij informatieavonden? Wil jij als organisatie iemand opleiden tot train de trainer zodat alle andere medewerkers via een eigen medewerker binnen de organisatie de training kunnen volgen? Heb je interesse in verdere informatie over deze train de trainer hooggevoeligheid bij kinderen? Meld je dan aan via onderstaande link en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen (per Email.)

Klik hier als je op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom deze train de trainer hooggevoelig kind.

* Door je aan te melden ben je niet verplicht van afname voor deze train de trainer.