Kindercoach

Kinderen vragen een eigen manier van begeleiding. Als kindercoach ga ik aan de slag met de hulpvraag. Kindercoaching valt onder geen enkele vorm van therapie. Als kindercoach werk ik samen met het kind aan de kwaliteiten van het kind waardoor het vaak zijn/haar eigen hulpvraag aanpakt met een beetje hulp (en inzichten) van mij. Door deze inzichten in combinatie met de tips en tools die ik het kind mee geef groeit het zelfvertrouwen. Hierdoor kijkt het de toekomst met (meer) vertrouwen tegemoet. 

kindercoach
Kindercoach begeleiding is laagdrempelig

Kinderen komen in de meeste gevallen graag bij een kindercoach. In het begin is er een drempel van spanning en onzekerheid door het onbekende, waardoor ze de drempel als hoog ervaren. Maar door mijn kindgerichte, vriendelijke aanpak met hier en daar ruimte voor humor voelen ze zich al snel op hun gemak.

Kinderen spelen graag
Spelen.. het is iets wat bij kinderen hoort. Kinderen ontwikkelen en leren door te spelen. Ik speel op deze speelbehoefte in door tijdens de coachsessies met het kind op ontdekkingstocht te gaan. Ik heb verschillend spelmateriaal waarmee we aan de slag kunnen gaan. Ook blijf ik mijzelf ontwikkelen in methodes die aansluiten bij mijn werkveld. Hierdoor komen kinderen graag bij mij. Ze zien de bezoekjes bij mij vaak als een uurtje spelen. Laat dat nu juist mijn doel zijn!

De meest ideale leeftijd om te coachen is een leeftijd van 6+.
Toch heb ik verschillende coachtrajecten met 4 en 5 jarige zeer positief af kunnen ronden. Mijn feeling voor kinderen is zo ontzettend groot, kinderen voelen zich al snel op hun gemak bij mij. Hierdoor kan er veel! Mocht uw kind te jong zijn dan is er de mogelijkheid om u als ouder te coachen. Hiermee bereiken we vaak ook mooie dingen.

Als kindercoach kan ik ondersteuning bieden bij onder andere onderstaande hulpvragen:

Gedrag:

– Driftbuien
– Snel boos
– Gedragsproblemen

Sociaal emotioneel:

– Negatief zelfbeeld
– Laag zelfvertrouwen
– Faalangst
– Hooggevoeligheid
– Overprikkeling
– Pesten
– Niet lekker in je vel
– Snel huilen
– Angsten

Voeding:
– Eetproblemen

Slapen: 
– Slaapproblemen

Concentratie:
– Dromerig
– Gevoelig voor prikkels
– Snel afgeleid

Omgevingsinvloeden:
– Scheiding
– Rouwverwerking