HSP test

Zijn onderstaande punten voor jou herkenbaar?

  • Gedachten als “Is mijn kind misschien hoogsensitief” ploppen regelmatig op
  • Andere wijzen je er wel eens op dat je hoogsensitief zou kunnen zijn
  • Je ziet dat je kind anders reageert maar kunt er je vinger niet op leggen, toen je ging zoeken op internet kwam je informatie tegen over hoogsensitiviteit bij kinderen.
  • Je weet dat jijzelf of je kind hoogsensitief is maar wil dit graag bevestigd zien door middel van een online hsp test.

Ben jij hoogsensitief? Of bezit je kind deze eigenschap? Met de door mij samengestelde hsp tests kun jij onderzoeken of de eigenschap hoogsensitief een rol speelt in jouw leven. In de hsp test heb ik er bewust voor gekozen deze op te delen in de zintuigen die een rol spelen bij hoogsensitief zijn. Op die manier krijg je zelf direct inzicht met welk zintuig je sterker gevoelig bent.

Deze test is geen diagnose voor wel of niet hoogsensitief zijn, simpelweg omdat er geen diagnose voor een karaktereigenschap gegeven kan worden. Je leest het inderdaad goed, hoogsensitiviteit is een karaktereigenschap. Door het doorlopen van deze test krijg je inzicht in je eigen hoogsensitief zijn of dat van je kind waardoor er meer duidelijkheid komt over bepaalde prikkels, emoties en/of reacties die je ervaart.

Klik op de afbeelding voor de hsp test van jouw keuze.

hsp test vrouw

HSP test voor de hoogsensitieve vrouw

hsp test kind

HSP test voor het hoogsensitieve kind

Kom jij na het doen van de HSP test in actie?

De hsp test geeft jou inzicht in de mate van hoogsensitief zijn en vertelt jou meer over met welk zintuig dit het sterkst ervaren wordt. Maar dat is natuurlijk niet alles. Het doen van de hsp test is stap één. 

Ik weet als geen ander dat het meedragen van deze eigenschap je behoorlijk uit balans kan brengen en jezelf voorbij lopen een valkuil kan zijn. Ook heb ik als moeder ervaren dat het opvoeden van een hoogsensitief kind niet altijd eenvoudig is, zeker voor de buitenwereld.

Ik wist de knop om te zetten en door kleine aanpassingen weer rust en balans in mijn leven en dat van mijn gezin te brengen. In korte tijd zat ik beter in mijn vel en had ik de juiste energie en balans gevonden. Hoogsensitiviteit speelt in ons leven geen grote rol meer. 

Voel jij nu ook die behoeften? Wil jij rust en balans in jouw leven? Dat kan!

Het lijkt mij heel tof je te spreken en jouw verhaal te horen om van daaruit te kijken wat jouw vervolgstappen zouden kunnen zijn.

 

Volg je mij al op Social Media?

Als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, tips en (mijn) dagelijkse worstelingen rondom hoogsensitief zijn.