fbpx

Hsp coach Mandy aan het woord.

Daar zat ik op de bank…

Moeder van 2 dreumes meisjes en echt even met mijn handen in het haar. Ik wist het even niet meer. Ik voelde aan alles dat ik hulp nodig had. Maar waar moest ik zoeken? Ik had behoefte aan een plek waar ik kortdurend, eerlijk en oprecht begeleiding kon verwachten, puur gericht op mijn hulpvraag. Iemand waar ik direct terecht kon; ik had immers NU behoefte aan het doen van mijn verhaal en wilde niet nog 3 weken wachten.

Vele uren zoeken op zoekmachines, heel wat mailtjes en doodlopende telefoontjes verder besloot ik het zelf te doen: ik verdiepte mij in mijn eigen hulpvraag en verslond boeken, websites en volgde vooral mijn eigen kennis en gevoel.

Dat werkte! De rust kwam terug en daardoor kon ik weer de ontspannen en genietende mama zijn die ik wilde zijn. Die rust die ik voelde en het gevoel er voor mijn kinderen te kunnen zijn; ik begrijp ze en kan ze bieden wat ze nodig hebben. Oh, wat voelde dat goed!

Dit had ik maar mooi aangepakt en nog goed ook!

Daarop kwam direct de vraag: Er moeten toch veel meer moeders zijn met die struggles die ik had ervaren? Hoe zouden zij dit doen? Want, niet iedereen heeft mijn achtergrond en kennis, niet iedereen kan er zo instappen zoals ik dat uiteindelijk gedaan heb.

Ik gun andere moeders deze ervaring ook! Bovendien wist ik dankzij mijn eigen zoektocht als geen ander wat zij nodig hebben:

Ik besloot de opleiding tot kindercoach te gaan doen en een eigen praktijk te starten als hsp coach. Tijdens de opleiding ontdekte ik dat onze beide dochters hooggevoelig zijn en kort daarna dat ook ik deze eigenschap met me meedraag. Toen vielen voor mij alle puzzelstukjes op hun plek en wist ik dat ik de juiste keus gemaakt had om met te specialiseren tot hsp coach. Het gevoel zat goed, dit voelde goed! Dat was het ontstaan van Feelings Coaching.

Ik geloof niet in trajecten uit de boeken, die trajecten zijn gemaakt voor ‘het gemiddelde’. Dat gemiddelde bestaat alleen helemaal niet. Daarom wil ik begeleiden vanuit ieder uniek persoon met diens eigen verhaal, eigenschappen, mogelijkheden en problemen. Dat maakt ieder traject uniek.
Op deze manier kan ik (hooggevoelige) kinderen en (hoogsensitieve) moeders begeleiden in het herontdekken van de beste versie van zichzelf.  Iets wat ikzelf, kort na de geboorte van mijn meiden, niet kon vinden en wat ik nu juist zo goed kan geven. Een plek waar begeleiding is voor hooggevoeligheid en waar deze eigenschap begrepen wordt.

hsp coach, hoogsensitief, hooggevoelig, maas en waal, druten

Ik ben Mandy Frederiks – Groenen, hsp coach. Woonachtig in Gelderland in het mooie land van Maas & Waal. Opgegroeid in Puiflijk, 10 jaar uitgeweken naar Ewijk en nu wonen we in het fijne Druten. Ik ben nog elke dag blij met ons huis waar ik samen met mijn man René, onze tweeling (2012) en onze hond Binkie een fijn thuis van gemaakt heb. Werkzaam als Gastouder en kindercoach. Familie en vrienden omschrijven mij als een spontaan, adviserend, zorgzaam en leergierig persoon die alles perfect geregeld wil hebben, de lat voor zichzelf soms te hoog kan leggen (ook ik blijf aan mijzelf werken, hihi) met een zacht en inlevend karakter. 

Ik kan een (te) vol hoofd hebben, onrustig worden van geluiden en drukke omgevingen, een (te) vol hoofd hebben en sta positief in het leven. Daarnaast word ik heel blij van de zon en spontane acties zoals een onverwachtse lunch. Mijn man vindt dat ik een gave heb waar ik vooral NIET trots op moet zijn; ik praat volgens hem altijd door belangrijke momenten heen

Ik geloof heel sterk in de kracht van samen. Dat is dan ook de reden dat ik graag samenwerk met andere ondernemers. Wil je hier meer over weten bekijk dan ‘de kracht van samen’ pagina. 

hsp coach, hoogsensitief, hooggevoelig, maas en waal, druten

Mijn missie is het begeleiden van (hooggevoelige) kinderen en hun (hooggevoelige) moeders om zichzelf en/of elkaar beter te begrijpen waarbij we de focus leggen op kwaliteiten en de wel bekende lat wat lager leggen.

Alles wat je aandacht geeft groeit ♥

– Mandy Frederiks –

Klinkt mijn verhaal jou bekend in de oren? Wil jij ook niet langer wachten dan nodig is en NU je verhaal doen? Neem een kijkje in mijn agenda en plan direct een gratis telefonisch kennismakingsmoment met mij in.

Ik blog sinds eind november 2019 met veel plezier als deskundige voor Love2BeMama