Home » Tips » Hoogsensitief kind opvoeden » Sinterklaas spanning bij mijn hooggevoelig kind.
sinterklaas spanning

Sinterklaas spanning bij mijn hooggevoelig kind.

door | 24 sep, 2019 | Hoogsensitief kind opvoeden

Het is september en ik zit gewoon een blog te typen over sinterklaas
De pepernoten liggen alweer even in de winkel en de eerste speelgoedboeken zijn alweer bezorgd.
Onze meiden hebben ze al heel enthousiast doorgebladerd en ook de eerste dingen zijn al op een verlanglijstje geschreven. De sinterklaas spanning begint gewoon nu al!

Onrust door sinterklaas periode

En toen begon het… er kwam onrust bij een van de twee meiden. Slapen was weer onrustiger met dromen en praten in haar slaap als gevolg. Overdag kon ze minder hebben en was er woede. Boze reacties die we niet zo gewend zijn bij haar.

Na een dag of 3 ging bij mij het lampje branden, dit was spanning! Sinterklaas spanning. Zoals ieder jaar weer. Maar dit was wel al heel erg vroeg. Oké. Hoe gaan we die vele weken tot sinterklaas werkelijk in ons land is doorkomen?

Verandering en spanning zorgen voor emoties

Hooggevoelige kinderen kunnen erg blijven hangen in bepaalde gedachtes. Ook zijn nieuwe dingen of dingen die anders zijn iets waar ze door van slag kunnen raken. En dat is nu net heel duidelijk het kenmerk die onze dochter heeft. Veranderingen brengen haar van slag. Vooral op school heeft ze hier veel moeite mee. Maar ook zien we dit rond haar verjaardag en sinterklaas.

Ik besloot het haar eens te vragen. Meestal heeft ze zelf wel in de gaten dat er iets aan de hand is, dat ze zich anders voelt, maar ze weet nooit te benoemen waar het vandaan komt. Nog niet, hoop ik. Want wat zou het fijn zijn als ze dit wel zou kunnen aangeven.

Ik ontdekte het probleem en mijn dochter had rust

Ze wist het inderdaad niet. Ik vroeg haar of het misschien al door sinterklaas kon komen. Daar dacht ze even over na. Ja dat zou misschien wel kunnen was haar antwoord. Ik heb haar verteld dat sinterklaas pas komt nadat wij naar Disney geweest zijn en dat dit dus nog heel veel nachtjes duurt.

En echt, direct de dag na ons gesprek merkte wij het verschil al. Er was weer rust in haar slaappatroon en ook overdag waren de boze buien verdwenen. Ik wachtte 3 dagen voordat ik aan haar vroeg of ze dit zelf ook door had. Ja, dat had ze. En dat vind ik heel fijn zei ze.

Hoe dan?!

Ik kan me helemaal voorstellen dat je dit leest en denkt maar hoe dan? Hoe kom je hier als ouder achter? Hoe kan ik dit herkennen? Dat kun jij ook! Misschien lukt dit niet direct maar soms hebben dingen tijd nodig.

Ik leg je heel graag uit hoe je er naartoe kan werken om dit patroon bij je kind te gaan herkennen en hoe je je kind hier dan ook in kunt begeleiden. Want zoals je leest kan herkennen van de emoties die je (hoog)gevoelig kind in bepaalde situaties heeft al een groot verschil maken in hoe je kind zich voelt. Echter lukt dit je niet even in een dag en krijg ik dit niet uitgelegd in dit blog. Dus wil jij dit trucje ook leren en hier alles over te weten komen? Plan dan even een gratis telefonische afspraak in zodat ik je kan vertellen hoe ik je verder op weg kan helpen.

Wil je meer lezen over sinterklaas en hoogsensitieve kinderen lees dan zeker mijn meest recente artikel waar ik je 6 tips geef om deze sinterklaas spanning wat minder te maken.

Over Mandy

over Mandy

Door mijn hoogsensitieve dochters kwam ik erachter dat ik zelf ook deze eigenschap met me meedraag. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik ben me gaan verdiepen in hooggevoeligheid en volgde meerdere trainingen.

Mijn kracht is dat ik zelf hoogsensitief ben waardoor ik niet alleen kan begeleiden en adviseren vanuit de boeken maar ook als ervaringsdeskundige. Hierdoor heb ik aan weinig woorden genoeg.

Gerelateerde artikelen

Naar het pretpark met hoogsensitieve kinderen.

Naar het pretpark met hoogsensitieve kinderen.

Vandaag stond een dagje Efteling op de planning. Naar het pretpark met hoogsensitieve kinderen vind ik toch altijd een kleine voorbereiding waard.
Al dagen hebben ze het over de achtbanen. Ze willen voor de eerste keer in de python, denken thuis al na over welke rij ze kiezen in Joris en de draak (rood of blauw) en de droomvlucht en carnaval festival is stiekem ook echt nog heel leuk. Toch zie ik in de spanning toenemen.

Lees meer
Stemmingswisselingen en hsp

Stemmingswisselingen en hsp

Stemmingswisselingen komen voor bij volwassenen en kinderen. Veel volwassenen hsp-ers vinden het lastig om eigen emoties te onderscheiden van die van hun omgeving terwijl kinderen vaak nog erg worstelen met hun eigen intense emoties.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin