Home » Tips » Hoogsensitief kind opvoeden » PAS OP: ontploffingsgevaar!
ontploffingsgevaar

PAS OP: ontploffingsgevaar!

door | 16 jun, 2020 | Hoogsensitief kind opvoeden

Tik, tik, tik

Ik hoorde hem de afgelopen dagen al even tikken. De bom.

En ik wist dat hij elk moment moest gaan ontploffen. Dit was te veel, ze kon dit niet lang meer aan.

Ze is mijn dochter van 8. School is weer volledig begonnen en van pure enthousiasme dat ze al haar klasgenoten weer kan zien spreekt ze al 3 de dagen speeldates af.

Vanmorgen gaf ik voorzichtig aan dat het misschien slimmer was om vandaag even niet af te spreken… maar toen ik haar om 14u uit school haalde was ze dat advies alweer vergeten.

Tijdens het spelen merkte ik al wat onrustig gedrag bij haar op. En na het eten was het dan zover. De bom ontplofte. En niet zo’n beetje de sluizen gingen open hoor. Tranen, heel veel tranen.

Ze heeft enkele weken geleden bedacht dat ze een codewoord wilde voor “knuffelen met praten”. Dat codewoord werd na 5 minuten huilen tussen al het gesnik en gesnotter door genoemd. Dus ik nam plaats op de bank en ze kroop op schoot. Legt mijn arm (zoals altijd) neer hoe ze wil dat ik hem neerleg en kruipt zowat in me. De rust is terug.

We kletsen even en daarna gaan we naar bed. Ze is moe en valt vlot in slaap.

Voorheen voelde het voor mij als falen wanneer die bom ontplofte. Nu heb ik er vrede mee en laat ik het haar bewust zelf ontdekken. Niet altijd hoor, soms grijp ik in. Ze mag (moet) die steun van mij ook nog hebben soms.

Maar ik ben me er ook van bewust dat als ik haar altijd maar bescherm ze die bom nooit zelf onschadelijke kan maken voordat hij ontploft 💣.

 

Over Mandy

over Mandy

Door mijn hoogsensitieve dochters kwam ik erachter dat ik zelf ook deze eigenschap met me meedraag. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik ben me gaan verdiepen in hooggevoeligheid en volgde meerdere trainingen.

Mijn kracht is dat ik zelf hoogsensitief ben waardoor ik niet alleen kan begeleiden en adviseren vanuit de boeken maar ook als ervaringsdeskundige. Hierdoor heb ik aan weinig woorden genoeg.

Gerelateerde artikelen

Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind.

Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind.

Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind is vaak toch net even anders. Daar was ik me vooraf al heel bewust van. Daarom kozen wij voor 4 dagen toegang tot het park. We hadden vernomen dat de weekenden druk waren dus besloten vooral de donderdag en vrijdag veel te ondernemen.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin