Home » Tips » Hoogsensitief kind opvoeden » Mijn hoogsensitieve dochter zit niet lekker in haar vel

Mijn hoogsensitieve dochter zit niet lekker in haar vel

door | 31 jan, 2022 | Hoogsensitief kind opvoeden

“Mijn hoogsensitieve dochter zit niet lekker in haar vel.”

Dit soort berichten komen de afgelopen weken opvallend vaak op mijn pad. Moeders die merken dat hun dochter niet lekker in haar vel zit en zich zorgen maken over de signalen die hun vaak hoogsensitieve dochter afgeeft waardoor ze in actie komen en besluiten niet langer af te willen wachten. 

 

Ze zien een dochter die

  • Mopperig is
  • Onverwachts in huilen uitbarst
  • Niet alleen wil zijn met slapen 
  • Onrustig slaapt
  • Aanhankelijk is
  • Minder eetlust heeft
  • Sociale activiteiten uit de weg gaat

 

Het ligt niet aan je hoogsensitieve dochter maar aan jou

Een aantal van deze moeders raak ik mee in gesprek via een privébericht of spreek ik tijdens een door hun ingepland luisterend oor gesprek omdat ze nadenken over begeleiding voor hun dochter maar tegelijkertijd zoekende zijn of dit wel de juiste weg is. Hoe bijzonder is het dat alle situaties,  hoe anders ze per gezin ook zijn uiteindelijk hetzelfde probleem ondervinden. En dat probleem ligt helemaal niet bij de dochters…

Nee deze slimme, hoogsensitieve dochter geeft (vaak onbewust) een signaal aan jou af. Het is niet haar lontje dat kort is maar dat van jou en de reden dat ze een ander slaappatroon ontwikkelt en/of aanhankelijk is richting jou wijst erop dat ze jou aan het spiegelen is. 

 

Werk aan de winkel voor jou als mama

Jij mag aan jezelf gaan werken zodat je dochter die spiegel weg kan leggen en haar eigen persoontje weer mag zijn.  Neem jij deze verantwoordelijkheid?

Dat is in veel gevallen even flink schakelen. Je bent in een gesprek geraakt met mij voor je  hoogsensitieve  dochter maar ineens heb ik het over begeleiding voor jou als moeder in plaats  van je dochter.  En vertel ik je ook nog eens dat met die begeleiding van slechts 6 sessies jullie beide stappen gaan zetten en meer in balans raken. 

Investeren voor je dochter is gevoelsmatig vaak makkelijker dan investeren in jezelf. Maar bij hoogsensitieve kinderen is investeren in jezelf en jouw gemoedstoestand indirect ook investeren in hoe je kind zich voelt. Deze gevoelige dochter voelt namelijk precies aan hoe jij in je vel zit en in veel gevallen neemt je dochter dit over.

 

Luisterend oor voor jou

Precies dat is waarom ik maandelijks gratis luisterend oor gesprekken in het mijn agenda in de planning zet. Deze persoonlijke gesprekken waarbij ik een kijkje krijg in jullie leven brengt zoveel meer dan alleen even je hart luchten. De inzichten die ik tijdens dit gesprek krijg deel ik hardop met jou.

Omdat ik als geen ander weet dat als je zo’n gesprek aanvraagt je niet nog weken wil wachten voor je jouw verhaal kan doen heb ik meer momenten in mijn agenda gepland. 

Spreek ik jou binnenkort om samen tot mooie inzichten te komen? Plan hier een gratis telefonisch moment in.

 

Over Mandy

over Mandy

Door mijn hoogsensitieve dochters kwam ik erachter dat ik zelf ook deze eigenschap met me meedraag. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik ben me gaan verdiepen in hooggevoeligheid en volgde meerdere trainingen.

Mijn kracht is dat ik zelf hoogsensitief ben waardoor ik niet alleen kan begeleiden en adviseren vanuit de boeken maar ook als ervaringsdeskundige. Hierdoor heb ik aan weinig woorden genoeg.

Gerelateerde artikelen

Hoogsensitief kind op school

Hoogsensitief kind op school

Veel ouders die ik spreek geven aan dat er momenten zijn dat hun hoogsensitief kind niet meer naar school wil gaan. Als ouder zoek je het probleem dan vaak in lesstof of een ruzie met klasgenootjes. Uit ervaring kan ik vertellen dat het probleem voor je hoogsensitief kind op school niet zit in ruzie of de lesstof maar vaak is je kind te vermoeid door de vele prikkels.

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin6