Home » Tips » Hoogsensitief kind opvoeden » Geen stempel, wel begrip!
geen stempel

Geen stempel, wel begrip!

door | 22 dec, 2019 | Hoogsensitief kind opvoeden

Iets wat ik heel vaak te horen krijg van ouders is dat ze hun kind geen stempel willen geven maar toch echt wel vermoeden dat hun kind de eigenschap gevoelig met zich mee draagt. Hooggevoeligheid is de laatste jaren zo’n hype geworden dat het voelt alsof je, je kind een stempel opdrukt wanneer je (denkt dat je) kind hooggevoelig is. Maar ik ben het daar niet mee eens.

Is hooggevoeligheid een hype?

Het klopt inderdaad dat hooggevoeligheid een hype lijkt. Steeds meer volwassenen en kinderen blijken rond te lopen met deze mooie maar soms ook lastige eigenschap. Is dit omdat het een hype is?

NEE!

Dit is omdat er steeds meer over bekend is en mensen het daardoor herkennen. Vroeger toen ik jong was hadden we deze kennis (en dus bekendheid) niet en wisten we niet dat hooggevoeligheid bestond. Wisten ze dat toen maar, dat was voor vele (waaronder mij) veel fijner geweest. Nu hebben we deze kennis wel en daar ben ik ontzettend blij mee. Doordat we nu weten wat we weten over hooggevoeligheid (waaronder dat het een aangeboren eigenschap is) kunnen we voornamelijk onze kinderen begeleiden om hiermee om te gaan. Ook kun je als ouder begeleid worden om je kind beter te begrijpen waardoor je kind opgroeit in een omgeving waar het zich begrepen voelt. En dat lieve mensen is zo fijn!

Hooggevoelig kind? Een stempel is niet nodig

Ik geef dus altijd tijdens mijn Webinar en coachsessies aan dat ouders helemaal geen stempel op hun kind hoeven te drukken wanneer het de eigenschap gevoelig met zich mee draagt. Je drukt toch ook geen stempel op je kind wanneer je zegt dat het sociaal of creatief is? 😉

Nee, ouders die begeleiding zoeken en uit durven te spreken dat hun kind hooggevoelig is staan juist ontzettend open voor het willen begrijpen van hun kind. Daar is helemaal geen stempel voor nodig. Als je er dan toch per se een stempel op wil drukken dan kun je die van mij krijgen: LIEFDE ♥

 

Zullen we eens bellen om te kijken hoe ik jullie kan helpen om zonder stempel maar met begrip en aandacht je kind te begrijpen en begeleiden?
Mijn begeleiding kan zowel online als offline plaatsvinden dus afstand hoeft geen rol te spelen.

 

Mogelijk ook interessant voor je: Mijn gratis e-book met 6 tips over het opvoeden van een hoogsensitief kind.

Over Mandy

over Mandy

Door mijn hoogsensitieve dochters kwam ik erachter dat ik zelf ook deze eigenschap met me meedraag. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik ben me gaan verdiepen in hooggevoeligheid en volgde meerdere trainingen.

Mijn kracht is dat ik zelf hoogsensitief ben waardoor ik niet alleen kan begeleiden en adviseren vanuit de boeken maar ook als ervaringsdeskundige. Hierdoor heb ik aan weinig woorden genoeg.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin