Home » Tips » Hoogsensitief kind opvoeden » Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind.
Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind

Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind.

door | 11 nov, 2019 | Hoogsensitief kind opvoeden

Afgelopen 4 dagen hebben wij in het magische Disney doorgebracht. Wat blijft het wonderlijk mooi om in het park rond te lopen. Kinderen verwonderen zich steeds weer opnieuw en ook volwassenen worden weer even kind.

De dagen, eigenlijk al twee weken, voor vertrek naar Disneyland Parijs was nogal een dingetje voor onze meiden. Het was voor beide de eerste keer. Er was veel spanning, er waren veel gedachten. Dat resulteerde in verdriet en onrust tijdens het (in)slapen.

Spanning bij een hooggevoelig kind

Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind is vaak toch net even anders. Daar was ik me vooraf al heel bewust van. Daarom kozen wij voor 4 dagen toegang tot het park. We hadden vernomen dat de weekenden druk waren dus besloten vooral de donderdag en vrijdag veel te ondernemen.

Woensdag was er staking waardoor we i.p.v. 12.30 al om 10.30 konden vertrekken. Ideaal! Manlief heeft sinds enkele weken een Tesla dus we moesten onderweg een aantal keer laden. Eigenlijk was dit perfect! We konden steeds na ca 2 uur rijden even eruit en een wandeling maken in de buitenlucht. Heerlijk.

Omdat het mij niks leek om in de nacht te rijden boekte we een hotel 30 minuten van het park vandaan. Dit is ons (op de bedden na) goed bevallen. Wat een rust! En die rust had weer een positieve uitwerking op onze meiden. Dat voelen ze zo goed aan.

Voorbereiden door afbeeldingen en filmpjes te bekijken via Google

Donderdag waren we om 8u ingecheckt en om 8.30 konden we het park in. Het was er de hele dag heerlijk rustig. Van tevoren hebben we filmpjes van het park en een aantal attracties bekeken waardoor de spanning minder was. Ze wisten een beetje wat ze konden verwachten. Ik wisselde heel bewust rustige en intensievere attracties af. Zo was het goed te doen voor de meiden (en mijzelf). Sommige attracties hadden iets te veel geluiden voor een van onze meiden maar we hielpen haar hier doorheen zodat ze rustig bleef en toch kon genieten. Puur door te laten weten dat wij erbij zijn en haar begrijpen.

Die dag hebben we de parade bekeken en om 19u de geweldig mooie vuurwerk- en lichtshow. Wauw! Echt WAUW! Hier moesten we een half uur wachten. Een half uur wat voor een van de meiden te veel tijd was om spanning op te bouwen. Er kwamen tranen. Harde en onverwachte geluiden zijn geen favoriet bij haar, het wachten zorgde voor piekeren en onrust Gelukkig viel het lawaai (knallen) reuze mee en was de show magisch mooi zonder veel knalvuurwerk.

 

Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind; overprikkeling voorkomen.

De volgende dag bleek dat die 23.000(!) stappen van gister er in gehakt hadden. De energie was bij ons 3 behoorlijk weg. Precies wat ik verwacht had. Dus we besloten rond lunchtijd naar het huisje terug te gaan. Maar eerst bekeken we nog de autoshow. Hiervan wist ik nog dat er veel knallen in kwamen dus had ik bewust de koptelefoon om het geluid te dempen mee genomen. Helaas was dit niet voldoende om de spanning hiervoor weg te nemen. Ze heeft met een strak, wit snoetje mee geleken. Daarna heerlijk rustig in ons huisje uitgerust en gespeeld.

De zaterdag en zondag was het druk, heel druk! We zijn die 2 dagen weer alleen de ochtenden gegaan. Zowel onze meiden als ik zelf reageren niet goed op die drukte. Laat staan het opgepropte gevoel in die lange wachtrijen. Want waar we donderdag en vrijdag overal zo in konden of maximaal 20 minuten moesten wachten was het nu overal minimaal 50 minuten.

Mijn tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind.

 

Al met al zijn wij Disneyland Parijs met een hooggevoelig kind goed doorgekomen. Wil jij met jouw hooggevoelig kind ook naar Disneyland Parijs? Ik geef je hieronder mijn tips:

– Neem de tijd om je kind voor te bereiden voor vertrek. Dit kan veel spanning wegnemen waardoor slapen en de tijd vooraf rustiger verloopt. Online zijn veel filmpjes te vinden om je kind voor te bereiden en samen alvast voorpret te beleven.

– Boek minimaal 3 dagen en het liefst minimaal 1 dag op een doordeweekse dag. Als het niet te druk is dan kun je in 2 dagen prima alles gezien hebben. Maar door alle indrukken is dit voor je hooggevoelig kind veel. Plan dan net als ons 1 volle, drukke dag en 2 halve dagen in. De ochtenden is het wat drukte betreft nog prima te doen.

– Laat je kind merken dat je hem ziet, hoort en begrijpt. Je kind voelt zich hierdoor veiliger en heeft vanzelf het gevoel meer aan te kunnen. Het kan op jouw steun vertrouwen. Een heel fijn gevoel.

– Ons motto is dat je pas weet of je het eng vindt als je het gedaan hebt. Dat zeggen we ze dan ook altijd. Misschien blijkt het (te) eng dan weet je dat voor een volgende keer. We dwingen niet. De keus is aan hunzelf. De lift en Space mountain wisten wij vooraf dat het niks voor hun was. De halve achtbaan dachten we dat ze wel konden waarderen. Helaas bleek dit voor een van de twee niet zo. Die kwam er helemaal overstuur uit. Arme meid.

Mocht je binnenkort gaan: heel veel plezier. Geniet! Het is zo’n magisch moment om met je kinderen te mogen beleven

 

Over Mandy

over Mandy

Door mijn hoogsensitieve dochters kwam ik erachter dat ik zelf ook deze eigenschap met me meedraag. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik ben me gaan verdiepen in hooggevoeligheid en volgde meerdere trainingen.

Mijn kracht is dat ik zelf hoogsensitief ben waardoor ik niet alleen kan begeleiden en adviseren vanuit de boeken maar ook als ervaringsdeskundige. Hierdoor heb ik aan weinig woorden genoeg.

Gerelateerde artikelen

Spanning bij mijn kind

Spanning bij mijn kind

Ik zit voor de tweede avond op rij op de rand van het bed van mijn negenjarige dochter. De spanning bij mijn kind loopt namelijk op.

Mijn dochter vindt het erg lastig om te gaan met nieuwe dingen of dingen die anders verlopen. Dit veroorzaakt een bepaald soort spanning waar ze niet mee om kan gaan. Ze raakt als het ware in een innerlijk conflict met zichzelf.

Lees meer
Piekergedachten bij kinderen

Piekergedachten bij kinderen

Piekergedachten zie ik vaak bij onze dochter. Deze gedachten kunnen haar echt wakker houden. Een welbekend “probleem” bij hooggevoelige kinderen zijn slecht (in)slapen. Een van de oorzaken hiervan zijn deze piekergedachten.

Lees meer
Omgaan met frustratie bij een kind

Omgaan met frustratie bij een kind

“Het lukt gewoon niet” en hop daar vliegt het door de kamer. Je kind deed dappere pogingen maar die hadden niet het gewenste resultaat. Heel frustrerend natuurlijk! Maar gooien met dingen doen we ook niet. Hoe ga je hier als ouder mee om?

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin