Home » Tips » Hoogsensitief algemeen » Wordt een kindercoach vergoed?
Wordt een kindercoach vergoed

Wordt een kindercoach vergoed?

door | 24 aug, 2019 | Hoogsensitief algemeen

Wordt een kindercoach vergoed?

Wordt een Kindercoach vergoed? Dat is een van de meest gestelde vragen binnen mijn praktijk (naast de vraag wat een kindercoach eigenlijk doet). Wekelijks krijg ik mail, WhatsApp berichten en/of telefoontjes binnen van ouders die vastlopen in de begeleiding van hun kind of die begeleiding zoeken voor hun kind. Ze vragen me eigenlijk altijd eerst of ik wat voor ze kan betekenen. Vaak kan ik inderdaad iets voor ze betekenen. Dan is de tweede vraag wat het gaat kosten en daarna volgt meestal de vraag of dit vergoed wordt.

En het antwoord is eigenlijk heel duidelijk. Nee, een Kindercoach wordt niet vergoed. Waarom?
Ik heb geen idee. Ik wil me daar ook niet mee bezig houden, het is zeg maar niet zo mijn ding 😉.

Geen vergoeding? Dat is balen.

Vaak baalde ik ervan om ouders weer te moeten zeggen dat het coachen van hun kind of zichzelf niet vergoed wordt. Maar toen ik er afgelopen week eens wat langer over nadacht vroeg ik me af waarom ik er eigenlijk van baalde… en dat was het ontstaan van dit blog.

Als ik naar mijzelf kijk dan snap ik de vraag of een Kindercoach vergoed wordt heel goed. Want eerlijk is eerlijk, wanneer ik hulp nodig heb verdiep ik me ook eerst in de mogelijkheid tot een vergoeding. Maar als ik deze hulp echt nodig heb, als het dingen kan verbeteren voor mijzelf, mijn kind of misschien zelfs mijn hele gezin dan ga ik eigenlijk altijd wel door met de deze hulp, de begeleiding die nodig is. Bijvoorbeeld bij een masseur of Mesoloog. En mijn ervaring is dat wanneer dit uiteindelijk verandering oplevert (de verandering waarnaar ik op zoek was) ik het dit geld vaak 100% waard vind.

Ik ging me dus eens verdiepen in waarom een Kindercoach niet vergoed wordt en vond weinig zinvolle informatie dus het antwoord daarop kan ik helaas niet geven. Als ik erover na denk kan ik alleen bedenken dat een Kindercoach niet onder directe zorg valt en het daarom niet binnen de zorgverzekering valt.

Geen vergoeding voor begeleiding. Is dat echt zo balen?

Maar wat kan ik je dan wel vertellen? Ik vond veel informatie over vergoedingen en las veel nadelen die hangen aan vergoedingen. Dit deed mij beseffen dat ik misschien niet eens wil dat er een vergoeding mogelijk is. Niet voor mijzelf maar ook niet voor de personen die mijn praktijk bezoeken.
Waarom? Ik vertel je hieronder graag meet over mijn inzichten.

Beide partijen gaan er 100% voor.

Doordat er geen vergoeding is zijn ouders/ verzorgers er extra op gefocust om het beste uit de begeleiding van een Kindercoach te halen. Ze trekken aan de bel omdat ze begeleiding nodig hebben, de wil om ervoor te gaan is er dus al, maar wanneer deze begeleiding zelf betaald moet worden is er een extra drijfveer om er extra voor te gaan. Er is namelijk een pakket aangeschaft. Daartegenover staat een coach die het van mond-tot-mond reclame moet hebben dus die doet er alles aan om de begeleiding prettig te laten verlopen zodat de hulpvraag aangepakt kan worden en er positieve verhalen naar buiten gebracht kunnen worden mocht dit nodig zijn.

Minder papierwerk, meer aandacht.

Een Kindercoach hoeft niet de helft van de tijd in de papieren te duiken omdat alles verantwoord en bijgehouden moet worden voor de vergoeding. Een Kindercoach werkt met eigen documenten en kiest er zelf voor wanneer dit in te vullen. Ik kies er zelf voor om tijdens een coachsessie met kinderen zo min mogelijk op te schrijven maar dit achteraf te doen. Veel kinderen worden onzeker van volwassene die gaan schrijven nadat ze iets gezegd of gedaan hebben. Ik kan me dit gevoel nog heel goed herinneren van toen ik een klein meisje was. Natuurlijk hebben wij als Kindercoach ons ook gewoon aan richtlijnen en regels te houden, maar minder dan wanneer er gewerkt wordt met een vergoeding.
Begeleiding blijft binnen de deuren.
Nog een groot voordeel van geen vergoeding bij een Kindercoach is dat je begeleiding niet in een openbaar dossier terecht komt. De Kindercoach bouwt een vertrouwelijk dossier op voor eigen administratie. Dit dossier zal nooit naar buiten gebracht worden zonder jouw toestemming.

De coach bepaalt de weg.

Omdat een Kindercoach niet is aangesloten bij zorgverzekeraars en andere instanties die hierbij komen kijken bepalen ze hun eigen weg. Iedere coach heeft een eigen aanpak. Er zijn geen vereiste doelen die het moet behalen om de vergoeding mogelijk te maken. Als coach kijk ik naar de hulpvraag en persoon/personen voor me. Hierop pas ik mijn aanpak en de methode aan. Iedere hulpvraag is uniek en hier speel ik graag op mijn eigen manier op in. Een manier die voor mij werkt. Een manier waarin ik veel positieve resultaten behaal met kinderen en/of hun ouders.

De kosten zijn duidelijk.

Omdat een Kindercoach werkt met vaste tarieven en/of pakketten zijn de kosten vooraf duidelijk. Het is mogelijk dat de begeleiding minder vlot verloopt maar eventuele extra kosten hiervoor komen er alleen bij in samenspraak met ouders/ verzorgers. Er is dus nooit een onverwachtse rekening die achteraf nog betaalt moet worden omdat de vergoeding minder is dan verwacht.

De drempel is en blijft laag.

Een Kindercoach biedt begeleiding op maat. Het benaderen van een Kindercoach en de begeleiding zelf is laagdrempelig. Hierdoor heb je nooit het gevoel hoge drempels te moeten overstappen. Het hoeft niet perfect te zijn. De loep hoeft er niet bovenop. Hierdoor krijgen jij en/of je kind niet het gevoel te falen of een onmogelijke opgave te zijn.

Eigen tarieven.

Een Kindercoach kan eigen tarieven bepalen. Er zijn geen regels waar ze zich aan moeten houden om recht te hebben op vergoedingen voor de hulpzoekende. Veel coaches schatten zichzelf van mindere waarde dan wat ze eigenlijk waard zijn. Hier kun jij dankbaar gebruik van maken 😉

Betaal 100% zelf en ga samen met mij voor 200% resultaat.
Hierdoor halen wij gezamenlijk het beste in ons naar boven.

Neem jij de stap? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en kijk graag met je mee wat ik voor jou en/of je kind kan betekenen.
Plan direct een gratis telefonische afspraak met mij in.

 

 

Over Mandy

over Mandy

Door mijn hoogsensitieve dochters kwam ik erachter dat ik zelf ook deze eigenschap met me meedraag. Puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik ben me gaan verdiepen in hooggevoeligheid en volgde meerdere trainingen.

Mijn kracht is dat ik zelf hoogsensitief ben waardoor ik niet alleen kan begeleiden en adviseren vanuit de boeken maar ook als ervaringsdeskundige. Hierdoor heb ik aan weinig woorden genoeg.

Gerelateerde artikelen

Hoe vertel je dat je hoogsensitief bent?

Hoe vertel je dat je hoogsensitief bent?

‘Maar HOE vertel ik het ze dan?’ vroeg ze mij enigszins twijfelend. Vaak vinden we het lastig om onszelf te uiten en oefenen we een gesprek tig keer van te voren waarbij er verschillende scenario’s in ons hoofd voorbij komen. Zonder dat je er erg in hebt kost dit je veel energie en is de drempel om het bespreekbaar te maken steeds weer een stapje hoger. Kortom: je maakt het jezelf moeilijk.

Lees meer
Van ja maar naar wat als

Van ja maar naar wat als

De afgelopen maanden neem ik jullie steeds weer mee in mijn eigen proces en dit is er een van. Sinds ik denk (en vooral durft te denken) in mogelijkheden is er zoveel meer mogelijk dan toen ik vastzat in een mindset die me niet verder bracht. De mooiste dingen komen op mijn pad en ontstaan simpelweg omdat ik ervoor open sta. Ja maar komt in mijn woordenboek steeds minder vaak voor (helemaal weg zal hij ook bij mij vast niet gaan).

Lees meer

0 reacties

Tweet
Share
Share
Pin