De coach

Mandy Frederiks, de coach

Ik ben Mandy Frederiks – Groenen, geboren in Nijmegen en opgegroeid in Puiflijk. In 2012 ben ik getrouwd met René en zijn we trotse ouders geworden van onze tweeling. We hebben 9.5 jaar in Ewijk gewoond en sinds 2017 wonen we in Druten.

Ik ben werkzaam als gastouder in mijn eigen onderneming: Koeties Gastouderopvang. Omdat ik mijzelf wil blijven ontwikkelen ben ik in 2014 gestart met een opleiding tot kindercoach. Hiervoor behaalde ik in 2015 mijn diploma.

Een zeer waardevolle opleiding voor in mijn opvang. Hiermee kan ik ouders die tegen dingen aanlopen informatie bieden die ze anders elders moeten inwinnen. Dit vind ik zo waardevol!

Ik merkte echter dat ik er meer mensen mee wilde helpen. Niet alleen ouders en kinderen uit mijn opvang. Dat was het ontstaan van mijn kind- en gezinscoach praktijk Feelings.

Verdieping en methodes

In 2015 kwam ik een opleiding tegen over het analyseren van kindertekeningen. Met mijn opleiding tot Kindercoach op zak kon ik natuurlijk deze opleiding niet voorbij laten gaan.

Ik heb vol enthousiasme deze wonderlijke opleiding gevolgd. Het is zo bijzonder en leuk om te ontdekken wat je allemaal uit een kindertekening kan halen. Na het volgen en behalen van deze opleiding kijk ik op een heel andere manier naar tekeningen van kinderen. Het kan zo waardevol zijn om een kindertekening te analyseren. Daarnaast vind ik het een prettige tool om in te zetten tijdens mijn sessies met kinderen.

In 2016 heb ik de opleiding tot kindervoedingsadviseur behaald.
Dit is een opleiding die ik ben gaan doen omdat ik erg veel interesse heb in voeding voor kinderen. Ik wilde mijzelf verdiepen in wat  gezonde(re) keuzes zijn, waarom deze keuzes beter zijn en hoe voeding bij kinderen werkt.

Daarnaast merkte ik dat ouders het prettig vinden om met iemand te kunnen brainstormen over voeding van hun kind. Ik had natuurlijk wel de ervaring met mijn eigen dochters maar ik wilde niet alleen spreken uit ervaring, ook wilde ik er echt iets vanaf weten. Door het afronden van de opleiding tot kindervoedingsadviseur kan ik ouders hierin op een professionele manier tips en advies geven wanneer ze hier behoefte aan hebben.

Bijkomend voordeel hiervan is dat ik kinderen met een eetprobleem nu (beter) kan begeleiden omdat ik hier nu meer (deskundige) kennis van heb.

speltherpaie druten

In februari 2019 ben ik gestart met een basisopleiding speltherapie.
Kinderen spelen graag, ze kunnen er hun fantasie in kwijt en ontwikkelen zichzelf vaak spelenderwijs. Wist je dat kinderen in hun spel ook dingen verwerken en zelfs iets aan ons kunnen vertellen?  Door mijn kennis uit te breiden met speltherapie verwacht ik nog beter op het kind te kunnen inspelen.

Kinderen voelen zich vaak prettiger wanneer ze kunnen spelen, het voelt soms veiliger om dingen via non-verbale communicatie te kunnen vertellen. Speltherapie is al in te zetten vanaf 3 jaar. Hierdoor is het mogelijk om ook jongere kinderen in mijn praktijk te begeleiden.

Met de basisopleiding tot speltherapeut heb ik niet alle facetten in huis die een volledige gediplomeerde speltherapeut wel heeft. De basisopleiding speltherapie in combinatie met al mijn andere gevolgde opleidingen en kennis maakt mijn sessies erg veelzijdig en goed inzetbaar op veel verschillende gebieden.

Heb jij interesse in een speltherapie sessie? Of ben je geadviseerd een speltherapeut te zoeken voor je kind? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op!

Een van onze dochters is hooggevoelig. Ik wilde haar beter begrijpen en kunnen begeleiden. Ik volgde een training over hooggevoeligheid bij kinderen en ging me in dit onderwerp verdiepen. Mijn interesse in deze eigenschap werd steeds dieper en groter.  Ik kwam er achter dat ik zelf deze eigenschap ook bezit, er ging een wereld voor me open! Inmiddels heb ik mijzelf zo verdiept in hooggevoeligheid bij kinderen dat dit een van mijn specialisaties is geworden in mijn coachpraktijk.

Ik vind het erg belangrijk dat een kind met deze eigenschap zich prettig kan voelen. Door mijn ervaring en kennis in hooggevoeligheid kan ik een kind begeleiden en van een vaak gezien als lastige eigenschap een mooie kwaliteit maken. Dat is mijn doel! Want high sensitief zijn is prachtig!

Als specialisatie in mijn coachpraktijk heb ik een training gevolgd over Rouwverwerking bij kinderen. De Prevent Coach training Rouw en Verlies bij kinderen: Bewust omgaan met de dood. Dit is een heel waardvolle training over omgaan met de dood of een naderend verlies. Hoe bereid je een kind voor, hoe kun je een kind begeleiden, hoe rouwen kinderen etc.

Ik ben er voor u, uw kind en het gezin in een periode waarin afscheid nemen en rouwen centraal staat. Ik neem u zorg uit handen en begeleid uw kind(eren) zodat u zeker bent van een juiste verwerking. Erg waardevol voor de toekomst!

PS: Deze training mag ik nu zelf ook geven. Dat doe ik een aantal keer per jaar in mijn eigen praktijk. Interesse?

Als specialisatie in mijn coachpraktijk heb ik een training gevolgd over Scheiding met kinderen. De Prevent Coach training Rouw en Verlies bij kinderen: Bewust omgaan met een scheiding. Dit is een heel waardevolle training over scheiden met kinderen. Hoe begeleid je een kind hierin, wat begrijpt een kind, hoe ervaart een kind een scheiding en hoe pak je een scheiding op een voor het kind zo prettig mogelijke manier aan.

Ik ben er voor u, uw kind en het gezin in een periode waarin uw kind(eren) en uw eigen leven op de kop staat. Ik help u met de begeleiding van uw kinderen en begeleid u de juiste stappen te nemen om zo een zo optimaal mogelijke situatie voor het hele gezin te creëren.

PS: Deze training mag ik nu zelf ook geven. Dat doe ik een aantal keer per jaar in mijn eigen praktijk. Interesse?

* NIEUW * * NIEUW *
Omdat er steeds meer vraag is naar begeleiding bij de 9-jarige fase (een kind bevind zich hierin tussen de 8 en 11 jaar) heb ik besloten mijzelf te laten bijscholen tot “ik ben 9 specialist”. Door deze training kan ik u als ouder informeren en begeleiden over deze fase. Een fase waarin het vaak lijkt dat uw kind al vervroegd in de pubertijd zit. Dit is iets wat ik regelmatig terug hoor. Echter is dit in werkelijkheid niet zo. De 9-jarige fase is een bijzondere fase waarin er voor het kind zelf veel veranderd. Een fase waar het ene kind doorheen huppelt terwijl het andere kind deze als heel pittig ervaart met veel hobbels en emoties. Ik kan u in mijn praktijk 1 op 1 begeleiden maar u kunt er ook voor kiezen om de workshop “ik ben 9” bij mij te volgen.

Als ik ben 9 specialist ben ik er niet alleen voor u als ouder, ook ben ik er voor uw kind. Ik pak het kind bij de hand en help het door deze fase heen. Door inzichten en met tips en tools van mij zal het kind zich er beter doorheen slaan en er sterker, zelfverzekerder en bewuster uitkomen.