fbpx

Loop jij vast in het begeleiden van je hooggevoelig kind?

overprikkeling bij kinderen
  • Heeft jouw hooggevoelig kind veel uitbarstingen en weet je niet hoe dit te voorkomen?
  • Wil je je hooggevoelig kind beter begrijpen maar weet je niet hoe?
  • Zitten jij en je partner niet op een lijn wat betreft de opvoeding van jullie hooggevoelig kind en zijn er hierdoor regelmatig conflicten?
  • Zit je hooggevoelig kind niet lekker in z'n vel?
  • Heb je onvoldoende kennis over hooggevoeligheid en merk je dat je hierover meer wil weten?
hooggevoeligheid is geen hype

Is hooggevoeligheid een hype?

Doordat er de laatste jaren steeds meer bekend is over hooggevoeligheid zien we de kenmerken sneller en herkennen we de aangeboren eigenschap bij kinderen. Hierdoor lijkt het dat hooggevoeligheid iets van deze tijd is, een hype. Echter, als we deze ontwikkeling zo’n 20 jaar geleden doorgemaakt hadden was dit er toen ook uitgekomen en was het nu geen hype meer.

Ik ben ontzettend blij dat ik mijn twee gevoelige dochters nu kan bieden wat ze nodig hebben. Dat ze voelen dat ze er mogen zijn en ze zich niet buitengesloten voelen. Iets wat ik vroeger heel anders heb ervaren… Dit gevoel van begrip is zo ontzettend waardevol! Zo waardevol dat ik met mijn kennis en eigen ervaring andere kinderen en gezinnen hiermee wil helpen. 

Hooggevoeligheid is géén hype!

Begeleiding in Maas & Waal

Ik ben Mandy Frederiks, getrouwd en moeder van een tweeling (2012). Onze meiden zijn beide hooggevoelig.
In mijn zoektocht naar verdieping ben ik erachter gekomen dat ook ik deze eigenschap bezit. Met mijn eigen ervaring in combinatie met mijn opgedane kennis kan ik in mijn praktijk de juiste begeleiding bieden aan kinderen en ouders van hooggevoelige kinderen.

Veel ouders lopen tegen het stukje begeleiding aan bij hun hooggevoelig kind. Ik wil kinderen en ouders in laten zien dat deze eigenschap niet alleen lastige maar ook hele mooie en waardevolle kenmerken heeft. 

Een kind (weer) laten vertrouwen in zichzelf en z’n eigen kunnen en rust binnen het gezin terugbrengen zijn de twee belangrijkste doelen.

Het is mijn missie om hooggevoeligheid in te zetten als kracht en ouders te helpen hun kind beter te begrijpen zodat onrust en onbegrip verdwijnt en het kind weer in zichzelf gaat geloven.

- Mandy Frederiks -

Ervaringsdeskundige

Kindercoach

Gezinsbegeleiding

Wil jij er naartoe werken dat..

  • je weet hoe je uitbarstingen kunt voorkomen door overprikkeling voor te zijn?
  • jij je hooggevoelig kind beter kunt begrijpen?
  • er rust ontstaat in het gezin door om te leren gaan met hooggevoeligheid en jullie meer op een lijn zitten wat betreft de opvoeding?
  • je hooggevoelig kind weer lekker in z'n vel komt te zitten?
  • je meer kennis hebt over het onderwerp hooggevoeligheid bij kinderen?
begeleiding hooggevoelig kind

Vraag direct een gratis kennismaking aan!

Tijdens dit gratis kennismakingsgesprek (ca. 20 minuten) kijk ik samen met jou waar de behoeftes liggen, geef ik je minstens 1 advies cadeau en doe ik een voorstel in wat ik voor jullie kan betekenen. Het is geheel vrijblijvend.

adresgegevens

Steenakker 9, 6651 JA Druten


Voldoende parkeergelegenheid.

contact

06-12072045info@feelingscoaching.nl

Bereikbaarheid

2019:
woensdag en zaterdag

2020:
dinsdag, woensdag, vrijdag
en zaterdag

Antwoord op veel gestelde vragen:

Dit is afhankelijk van de hulpvraag. Tijdens het intakegesprek kijken we samen waar jullie vastlopen. Loopt alleen het kind vast? Of het gele gezin? Heeft iedereen er moeite mee of één persoon? Tijdens het gesprek dat wij hebben en de gerichte vragen die ik stel kunnen we kijken wat er voor jullie nodig is. 

Een combinatie is bijvoorbeeld ook een optie. Dit laat ik echt per gezin en hulpvraag afhangen dus. 

Dit kan zeker. Als ouder ben je vrij te kiezen wat voor jullie situatie fijn is. Echter gaat mijn voorkeur uit naar een traject omdat ik merk dat ouders dan meer bereid zijn er echt voor te gaan. Ook voor het kind of jullie gezin is het fijn te weten waar het aan toe is. Een traject kunnen we ver vooruit inplannen waardoor we zeker weten dat er tijd vrijgemaakt kan worden. 

Bij losse sessies is het inplannen lastige en zie ik vaak dat het traject uiteindelijk langer duurt doordat er (regelmatig) te veel tijd tussen de sessies gelaten wordt waardoor terugval groter is. 

Nee, ik werk vanuit mijn eigen woning waar ik gebruik maak van een ruimte aan onze woning vast. Hier is geen ruimte voor wachtende ouders. 

De sessies duren 60 minuten waarvan de ouder er de laatste 10 minuten bij aanwezig is om te bespreken wat er gedaan is en eventueel huiswerk door te nemen. Op 5 minuten afstand zit het centrum van Druten waar leuke winkels zijn. 

Nee, ik werk vanuit mijn eigen woning waar ik gebruik maak van een ruimte aan onze woning vast. Hier is geen ruimte voor wachtende ouders. 

De sessies duren 60 minuten waarvan de ouder er de laatste 10 minuten bij aanwezig is om te bespreken wat er gedaan is en eventueel huiswerk door te nemen. Op 5 minuten afstand zit het centrum van Druten waar leuke winkels zijn. 

Natuurlijk is dit mogelijk. We zouden een eenmalig telefonisch contactmoment in kunnen plannen. Je hebt dan 30 minuten de tijd om je vraag met mij te bespreken. Neem hiervoor contact met mij op via het contactformulier of stuur een WhatsApp naar 06-12072045.

Ja, een ingeplande sessie kan geannuleerd worden.

Bij annulering van een ingepland moment (hieronder vallen alle contactmomenten) welke niet geannuleerd is 24uur voor aanvang ben ik genoodzaakt kosten van €35,00 in rekening te brengen.

Ja, dit is mogelijk.

Tot 3 weken voor aanvang van het evenement kan er kosteloos geannuleerd worden (annuleringen graag per email). Bij annulering tussen de 2e en 1ste week voor aanvang van het evenement ontvang je 50% van het cursusgeld retour.

Bij annuleringen die gedaan worden in de week voor aanvang van het evenement wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Deelname kan niet (kosteloos) verplaatst worden naar een andere datum.

Weet je iemand die jou reservering over wil nemen? Dat mag natuurlijk altijd. Laat mij dit dan wel even weten.

Ja, dit is zeker mogelijk.
Wanneer afstand een rol speelt kan online begeleiding een prettige oplossing zijn.

Via online begeleiding kan ik echter alleen de ouders begeleiden. Een kind online begeleiden levert niet het resultaat op waar ik voor sta.

Heb je interesse in online begeleiding neem dan even contact met mij op via WhatsApp of mail.

Weg met die onbegrip en onrust!

Ieder kind verdient het om z'n eigen superheld te zijn.

– Mandy Frederiks – 

Schuiven naar boven