Het coachen van meerdere personen, een gezin vraagt als vanzelfsprekend een heel andere manier van communiceren dan het coachen van één kind of volwassene. Als gezinscoach gaan we samen, met het gezin, aan de slag om de hulpvraag aan te pakken. Als gezinscoach ben ik er voor het gezin in situaties waar extra begeleiding en/of inzicht nodig is.

Rouwverwerking en/of ziekte van een dierbaar persoon/dier

Bijvoorbeeld bij verlies of ziekte van een gezinslid is het mogelijk dat u mij inschakelt voor het begeleiden van de kinderen EN voor handvatten en begeleiding voor jezelf als ouder. Er komt veel bij kijken, er moeten dingen geregeld worden, de kinderen hebben vragen en zelf ben je (zeer waarschijnlijk) emotioneel, soms zelfs radeloos. Waar doe je goed aan? Door het inschakelen van mij als coach kies je voor het gezin. Ik begeleid de kinderen in het proces en help ze verwerken. Hierdoor is de kans groter dat zowel jijzelf als de kinderen dit emotionele proces goed doorlopen en jullie er samen sterker uit komen.

 

Conflicten of onrust binnen het gezin

Of wanneer er continu strijd of conflicten zijn binnen het gezin waardoor er onrust ontstaat. Als gezinscoach help ik jullie als gezin inzicht hierin te krijgen. Gezamenlijk (soms alleen per kind/ouder) bekijken we de hulpvraag, we zoeken naar de oorzaak en brengen met verschillende handvatten en tools rust terug binnen het gezin. Door er met het hele gezin aan te werken ontstaat er (weer) een hechte(re) band.

Scheiding met kinderen

Gaan jullie scheiden, liggen jullie in scheiding of zijn jullie gescheiden en willen jullie de kinderen helpen bij een zo prettig mogelijk verloop binnen deze situatie? Ook dan is het inschakelen van een gezinscoach een aanrader. Ik begeleid jullie als ouders en de kinderen om van deze vaak moeilijke, emotionele situatie een zo prettig mogelijke situatie te maken, waarin het belang van de kinderen voorop staat. Ik geeft handvatten en tools bij het regelwerk rondom de kinderen, en help de kinderen hierover te praten en de situatie te verwerken. Hierdoor komen jullie er als (ex) gezin sterker uit en zullen de kinderen minder (emotionele) problemen ervaren.

Als gezinscoach kan ik ondersteuning bieden bij onder andere onderstaande hulpvragen:

– Ziekte van een dierbaar persoon of dier
– Rouwverwerking
– Tijdens  én na een scheiding
– Bij onderlinge conflicten binnen het gezin
– Bij strijd tussen broers/zussen
– Wanneer je partner en jij niet op één lijn zitten rondom opvoeden

Gezinscoaching vindt over het algemeen plaats bij mij in de praktijk en kan zowel overdag, in de avonden of zelfs in het weekend plaatsvinden.
Meer weten over mijn werkwijze? Kijk dan hier.